آموزش پرورش و جوجه کشی مرغ

علت ریزش پر مرغ چیست؟ چطور از پر ریزی مرغ جلوگیری کنیم؟

علت ریزش پر مرغ

 

 

1.پوست اندازی

از رایج‌ترین دلایل از دست دادن پر مرغ‌ها، پوست اندازی سالانه است.یک فرآیند طبیعی بوده و هیچ کاری نمی‌توانید برای جلوگیری از آن انجام دهید. برای کمک به مرغ‌ها در فرآیند پوست اندازی، کافیست مقدار پروتئین موجود در غذای آنها را به حداقل 20 درصد افزایش دهید.

 

2.مشکلات تغذیه

سوءتغذیه در مرغ‌ها موجب میشود که  پرهای خود را از دست بدهند. باید  غذایی که به آنها می‌دهید حاوی تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم همراه با پروتئین کافی باشد.  به این نکته هم دقت کنید که پروتئین زیاد هم پر ریزی مرغ را افزایش می‌دهد! 

 

3.حشرات

مرغ‌ها مستعد ابتلا به چندین نوع انگل از جمله شپش و کنه هستند و یک آلودگی جدی می تواند باعث از دست دادن پرهایشان شود.

شپش‌ها  سلول‌های پوست مرده بدن  را می‌خورند. از طرف دیگر کنه‌های قرمز خون مرغ‌ها را می‌مکند و در موارد جدی ممکن است موجب کم خونی یا حتی مرگ شوند.

کنه‌های پاک کننده نوعی  از کنه‌ها هستند که به فولیکول‌های محل رشد پرها حمله کرده و اغلب باعث ریزش پر های آنها می‌شوند.

 

 تخم نطفه دار مرغ زینتی

 

4.بیماری‌ها

بیماری‌ها می‌توانند عامل از دست دادن پر باشند و شایع‌ترین بیماریها  آبله مرغان و بیماری مارک پوستی است. اگر مرغ قوز و یا پرهایش پف کرده و خواب آلود به نظر می رسد، باید به دامپزشک مراجعه کنید.

 

5.جفت‌گیری زیاد

در  جفت گیری مرغ و خروس, مرغ پرهای گردن و پشت خود را از دست می‌دهد. هرچه تعداد دفعات جفت گیری بیشتر باشد، مرغ پرهای بیشتری را از دست می‌دهد. پس مرغ و خروس را از هم جدا کنید و پس از گذشت مدتی آن‌ها را برای جفت گیری آماده کنید.

 

 

دیگر عوامل موثر در ریزش پر مرغ

  • کانیبالیسم
  • بیماری ویروسی
  • استرس پرنده
  • بلوغ جوجه
  • دمای نامناسب سالن
  • و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *