مرغ مرندی جزو پرنده اصیل ایرانی است و برای اولین بار در شهر مرند آذربایجان شرقی دیده شده و به نام همین شهر نیز نامگذاری شده است. مهم ترین خصوصیات ظاهری مرغ مرندی، سیاه بودن پرهای سراسر بدن، وجود پر در ساق پاها و هم چنین دم بلند و کشیده آنهاست. مرغ های مرندی به نام مرغ پاپر سیاه نیز شناخته می شوند.
جهت خرید تخم نطفه دار مرغ مرندی کلیک کنید
پرهای بدن این نژاد از نوع سیاه براق است که در مقابل تابش نور خورشید حالت تلالو سبز رنگ پیدا می کند که نشان از اصالت آن است. ممکن است ناخالصی هایی به رنگ سفید یا خاکستری در بدن این پرنده ها وجود داشته باشد ولی یک مرغ مرندی اصیل پرهایی کاملا سیاه و براق دارد.
کاملا آرام و خونگرم هستند و به راحتی در یک محیط بسته با سایر نژادهای مرغ و خروس قابل پرورش هستند. به دلیل داشتن پر در ساق پاهای آنها، لذا باید در بستر نرم پرورش داده شوند. بستر سفت و سیمانی و یا قفس های توری مانند، سبب شکستن پرهای نزدیک به زمین و خونریزی و عفونت محل شکستگی پر خواهد شد.
سن بلوغ و شروع تخم گذاری مرغ مرندی
این پرنده مانند سایر جوجه ها معمولا در سن 5 تا 7 ماهگی بالغ می شود و در صورت فراهم شدن شرایط محیطی و مواد غذایی مناسب شروع به تخم گذاری می کند. تخمگذاری آنها معمولاً از بهار و با فرا رسیدن گرما شروع می شود و تا اوایل پاییز ادامه می یابد و روزها کوتاهتر می شود. البته اگر مرغ شما در اواسط بهار یا تابستان به بلوغ برسد، دوره تخم گذاری کوتاه تر می شود و حتی در سال اول ممکن است کمترین تعداد تخم را داشته باشد.
میزان تخمگذاری در یک مرغ بالغ حدود 180 تا 220 تخم در یک دوره کل تخمگذاری 7 تا 8 ماهه است. در صورت مناسب بودن شرایط محیطی و تغذیه ای، شرایط نوری معمولی و گرمای کافی محیط، زاد و ولد این نژاد به حداکثر خود می رسد.
جهت خرید دستگاه جوجه کشی کلیک کنید.
چگونه پرورش جوجه را شروع کنیم؟
شما می توانید جوجه ها را در هر جایی حتی در حیاط خانه خود نگهداری کنید، اما باید برای آنها لانه مناسبی تهیه کنید تا از باران و هوای سرد محافظت کند. برای شروع، به یک فضای باز متوسط و یک سوله یا انبار چوبی نیاز دارید.
بسیاری از پرورش دهندگان مرغ و مرغ بالغ خریداری می کنند، توجه داشته باشید که مرغ ها و مرغ های بالغ گران هستند و نمی توانند مطمئن باشند که جوان هستند و تخم می گذارند. بهتر است جوجه های ۲ تا ۳ ماهه را از خود پرورش دهندگان خریداری کنید.
اما اگر می خواهید از این کار درآمد کسب کنید، توصیه ما این است که یک گله پرورش در اسارت ایجاد کنید و جوجه ها و قطعات مرغ را با جوجه کشی از تخم های بارور شده به کمک دستگاه جوجه کشی بفروشید. شما همچنین می توانید با فروش تخم های بارور شده و تخم های خوراکی درآمد کسب کنید. تنها ابزار مورد نیاز دستگاه جوجه کشی است.
تغذیه مرغ مرندی
مرغ مرندی نیز مانند سایر مرغ ها می تواند از انواع دانه ها، حشرات، علوفه و سبزیجات، غلات و … تغذیه کند. اما معمولا جیره غذایی مخصوص دوره رشد یا دوره تخم گذاری در اختیار مرغ ها قرار داده می شود .
در صورت وجود فضای باز و مناسب ، می توان این پرنده ها را از فضای باز رها کرد تا از علوفه ها و سبزیجات و حشرات زمین تغذیه نمایند. البته درصورتی که شرایط آب و هوایی محیط مساعد باشدچون ممکن است به سرما خوردگی دچارشوند.
بستر مناسب برای نگهداری مرغ مرندی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
این پرنده ها دارای پر در ساق پا و اطراف انگشتان خود هستند و بستر نگهداری آنها باید کاملا نرم باشد، طوری که با پوشش از کاه، تراشه های نرم چوب و یا پوشال نرم پوشیده شده باشد.هر چند روز یکبار باید پوشال های کف بستر را تعویض کنیدزیرا تجمع فضولات و خیس شدن بسترشان موجب عفونت کف پای آنها شده و زخم پا و عفونت شدید به دنبال خواهد داشت.
مزیت های گوشت مرغ مرندی
گوشت مرغ مرندی مناسب برای رفع آلزایمر
پروتئین بالا و چربی پایین
وجود اسید آمینه
چربی و کلسترول کمتر
شرکت جوجه سازبزرگترین تولید کننده دستگاه های جوجه کشی صنعتی و خانگی در ایران می باشد.و بزرگترین عرضه کنننده تخم نطفه دار طیور و پرندگان زینتی می باشد.جهت خرید انواع تخم های نطفه دار و دستگاه های جوجه کشی خانگی و صنعتی با کارشناسان ما تماس بگیرید.